Overslaan naar content

Customer Onboarding Specialist

Op locatie
  • Nijmegen, Gelderland, Nederland
€ 2.890 - € 3.780 per maandSupport

Functieomschrijving

“Als Customer Onboarding Specialist help ik rijscholen bij de keuze voor software; ik adviseer over de mogelijkheden van PlanGo en verzorg (online) uitleg en trainingen. Ik help klanten wanneer ze interesse hebben in onze software en geef praktische tips. Daarmee zorg ik ervoor dat klanten het maximale uit onze software halen en zo een strak georganiseerde en professionele rijschool kunnen runnen.” Klaas, Customer success Specialist.


We zoeken een Customer Onboarding Specialist om onze gebruikers te helpen PlanGo beter in te zetten voor hun rijschool. Je wordt onderdeel van ons supportteam. Dat team helpt gebruikers vooral reactief met vragen. Wij willen doorlopend proactief met onze gebruikers in contact zijn, jij helpt bij het opzetten en uitvoeren hiervan.


In een klein team adviseer en help je rijscholen bij het optimaal gebruiken van onze rijschoolsoftware. Binnen deze veelzijdige functie ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse contact met onze klanten per telefoon, e-mail en chat. Je helpt rijscholen bij het instellen van de software en beantwoordt vragen over het dagelijks gebruik van de software en apps. Daarnaast verzorg je online rondleidingen aan potentiële klanten en denk je mee met de ontwikkelingen van de software.


Over PlanGo
PlanGo is software die speciaal is ontwikkeld voor rijscholen. Onze software ondersteunt instructeurs en leerlingen gedurende de hele rijopleiding, van inschrijving tot praktijkexamen. We bestaan al 11 jaar en bedienen bijna de helft van alle rijscholen, en dit doen we met een team van 6 mensen, waar iedereen veel verantwoordelijkheid en vrijheid heeft. Ons kantoor is gevestigd in Nijmegen, maar we bieden ook de mogelijkheid om vanuit huis te werken.


Als Customer Onboarding Specialist kom jij ons helpen onze support naar het volgende niveau te brengen. Als onderdeel van het supportteam werk je mee aan de dagelijkse support, dat is de basis. Naast het beantwoorden van vragen, heb je de ambitie om vragen proactief te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door het bijwerken van onze helppagina's op de website, het aandragen van verbeteringen voor onze software, of het proactief benaderen van klanten als je mogelijkheden ziet voor verbetering.


Onze uitdaging

We hebben intensief contact met onze gebruikers. Niet omdat onze software zo moeilijk is, maar omdat we toegankelijk zijn en snel reageren. We helpen ook met meer dan alleen hoe onze software werkt. Zo gaat veel van het contact over een betere werkwijze in de rijschool. Daarbij waarderen we jouw enthousiasme, empathie en je communicatieve vaardigheden op zowel persoonlijk als professioneel niveau.


We zijn bereikbaar via telefoon, e-mail, chat en WhatsApp, en we streven ernaar om vrijwel alle berichten binnen 1-2 uur te beantwoorden. Onze software is essentieel voor rijscholen, en klanten waarderen onze proactieve aanpak. We verwachten dat je snel vertrouwd raakt met software, bovendien hechten we waarde aan een interesse in software en technologie.


Wat we je bieden

Bij PlanGo maak je deel uit van een hecht team. Samen werken we aan het ontwikkelen van een topproduct voor tevreden rijscholen en leerlingen, in een open en transparante omgeving.


Ons team is zowel gezellig als ambitieus, met grootse doelen voor de toekomst. We bieden een aantrekkelijk salaris volgens onze duidelijke salarisstructuur, dus onderhandelen is niet nodig (voor deze rol: een bruto maandsalaris tussen € 2.890 en € 3.780 op basis van een 40-urige werkweek). Daarnaast voorzien we in reiskostenvergoeding en pensioenbijdrage.


Om ervoor te zorgen dat je je werk optimaal kunt uitvoeren, stellen we de beste tools tot je beschikking, zoals een MacBook, een groot scherm, een zit-sta-bureau en een comfortabele stoel op kantoor.

Wil je graag meewerken aan ons product?

Als je geïnteresseerd bent, nodigen we je uit om je gegevens en motivatie met ons te delen. We kijken ernaar uit om met je in gesprek te gaan over jouw toekomst en de onze. Houd er rekening mee dat onze selectieprocedure bestaat uit een assessment, schrijftest en meeloopdag bij ons op kantoor. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Tom Tijssen via tom.tijssen@plango.nl

Vereisten

  • Je hebt ervaring met klantenservice en weet precies hoe jij een klant blij maakt.
  • Je hebt een proactieve en klantgerichte instelling, met een scherp oog voor mogelijkheden tot verbetering.
  • Je bent resultaatgericht met een sterke verantwoordelijkheidszin voor het oplossen van vraagstukken.
  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in klantenservice, support of customer success binnen een software- of technologiebedrijf.
  • Je hebt een leergierige houding en HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt gevoel voor techniek en kunt goed met online tools overweg.
  • Je hebt een vlotte pen en je beheersing van de Nederlandse taal is uitstekend
  • Je bent beschikbaar voor een werkweek van 32 tot 40 uur (fulltime).

of